Ne Oldu?

Community “Ladders” İnceleme

2009 yılında NBC kanalında yayın serüvenine başlayan Community dizisi geride bıraktığımız 17 Mart Salı günü 6.sezonu ile Yahoo ekranlarında karşımıza çıktı. Kendi yarattığı diziden kovulan Dan Harmon‘ın ardından yaşanan Chevy Chase olayı ve en son Community‘nin iptal edilmesinin ardından Yahoo hem dizinin hayranlarına hemde yapım ekibine rahat bir nefes alma şansı tanıdı.

Dizinin yaratıcısı olan Dan Harmon‘ın geride bıraktığımız 5.sezonda yapıma geri dönmesi ile birlikte büyük bir heyecan ortamı oluşmuştu ve yayınlanan bütün sezon boyunca geçmiş sezonlara göndermeler yapılmıştı. Yani esas sevdiğimiz Community’i üzgün gözlerle arar olmuştuk. İşte esas aradığımız Community’i 6.sezonda “Six Seasons and a Movie” hayali ile geçtiğimiz hafta yayınlanan ilk bölümü olan “Ladders” ile izleme fırsatı bulduk. Yahoo yapıma yeni bir bakış açısı sağlamış gibi görünüyor daha yayınlandığı ilk bölüm ile bu farkı hissedebiliyorsunuz. Eğer yapım eski günlerinde olduğu gibi NBC kanalında devam etseydi daha ne kadar yenilik görebilirdik tartışılır. Örneğin, retro bar sahneleri adeta Community’e tekrar bağlanmamızı sağlıyor.

Artık eski sezonlarda olduğu gibi karanlık ve izbe sahneler azalmış gibi duruyor. 6.sezon daha çok dış mekan ve daha çok aydınlık vaad ediyor. Ayrıca dizinin yapımcıları Jonathan Banks’ın geride bıraktığımız sezon karakterini iyi dolduramadığını ve bizleri tatmin etmediğini fark etmiş olacaklar ki gruba Frankie’i ekleyerek bu boşluğu doldurmayı amaçlamışlar. Sonuç olarak mevcut kadro bozulmadan ve titiz bir şekilde yeni sezon üzerinde çok emek harcanmış. Bizlere de merakla yeni bölümleri beklemek düşüyor. Şimdiden iyi seyirler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu