Haber

Snowpiercer Dizi Konusu Nedir?

Netflix’in yeni dizisi Snowpiercer, 2013 yılında Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho’nun aynı adlı sinema filminden televizyona uyarlandı. Dizi yayınlandığı ilk bölüm itibariyle büyük beğeni topladı.

Netflix Snowpiercer Konusu Nedir?

En iyi yönetmen ve en iyi film dallarında Parazit filmiyle ödüle ulaşan Bong Joon Ho ilk defa İngilizce dili dışında çekilen bir film ile bu ödüle ulaşmıştı. Yönetmenin 2013 yılında ilk defa İngilizce olarak çektiği bir film olan Snowpiercer, dünyanın kıyamet sonrası dönemini konu alıyor. Güneşin dünyayı artık ısıtamadığı bir geleceği anlatan yapım, dondurucu soğukluktaki dünyada 1.001 vagona sahip Snowpiercer isimli bir trende geçen yaşamı anlatıyor.

Dünyanın soğumasından yedi sene sonra yaşayan son insanlar trende hayatlarına devam ediyor. Hiçbir durakta durmadan sürekli hareket eden tren, dünyanın en zengin insanlarını yolcu olarak kabul ediyor. Tren hareket etmeden son anlarda trene zorla binen yoksullar ise trenin kuyruk bölümünde tutuluyor ve trendeki elit insanlar ile hiçbir şekilde bir araya gelmiyorlar.

Fransa’da yayınlanan ünlü çizgi roman 1982 yayınlı Le Transperceneige’nin beyaz perdeye uyarlanmasıyla ortaya çıkan yapım, Netflix’te 25 Mayıs tarihinde izleyiciler ile buluştu. Ödüllü yönetmen Bong Joon Ho’nun da yapımcıları arasında yer aldığı yapımda birçok yıldız da yer alıyor.

Kaliteli oyuncu kadrosu

Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Connelly’ye Tony ödüllü Daveed Diggs eşlik ediyor. Mickey Sumner, Susan Park, Alison Wright, Iddo GOldberg, Sam Otto, Roberto Urbina, Jaylin Fletcher ve Shelia Vand ise dizinin diğer oyuncuları arasında. Sosyal eşitsizlik ile güç dengesizliği üzerine kurulu bir yapım olduğunu belirten Jennifer Connelly, çok heyecanlı ve bir o kadar da farklı bir yapımda yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirtiyor. Netflix’te her hafta bir bölüm olarak yayınlanacak dizi, TNT kanalı ile ortak bir şekilde hazırlandı. Dizinin ilk ve ikinci bölümü Warner Media’ya ait TNT’de de yayınlandı. Dizinin yeni bölümleri önce TNT kanalında ardından Netflix’te yayınlanacak. Dizinin ilk sezonu on bölüm olarak ekranlara gelecek ve ikinci sezonu da çekilecek.

Parazit filmi dizi oluyor

Bong Joon Ho tarafından beyaz perdeye taşınan ve Oscar ödüllerini toplayan Parazit filmi de Amerika’nın önemli televizyonlarından HBO tarafından satın alındı ve dizi olarak ekranlara taşınacak.

dizimood

Türkiye'nin lider yabancı dizi haber sitesi. Güncel dizi haberleri, fragmanlar, tanıtım ve oyuncu dosyaları.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu