HaberManşetSuç

When They See Us Konusu Nedir?

Bu yılın en merak edilen dizilerinden biri olan When They See Us, 31 Mayıs’ta Netflix aracılığıyla izleyiciyle buluştu.

Bu mini seri, dört bölümden oluşmakta. Dizi, 1989 yılında New York’ta, bir grup gencin peşine takılıp Central Park’a giden beş çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Ne yaptıkları konusunda bir fikirleri olmadan eğlenen çocuklar, o sırada parkta yaşanan vahşetten habersizdirler. Eğlencenin dozunu biraz kaçırınca da etraflarını polis sarması uzun sürmez.

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

Yakalanan çocuklar göz altına alınırken parkta çok daha ağır bir olay gerçekleştiği öğrenilir. Bu olayı açığa çıkarmaya çalışan güvenlik görevlileri kendilerince olayı sonuçlandırmaya başlamıştır bile. Her şeyden habersiz gençler, koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmaktadırlar.

Her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanırlar. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir. 

Hikayenin omurgasını oluşturan davadaki beş çocuk; Kevin Richardson (Asante Black – Justin Cunningham), Antron McCray (Caleel Harris – Jovan Adepo), Yusef Salaam (Ethan Herisse – Chris Chalk), Raymond Santana (Marquis Rodriguez – Freddy Miyares), Korey Wise (Jharrel Jerome). Korey Wise’ı canlandıran Jharrel Jerome’dir.

When They See Us’ın senarist ve yönetmen koltuğunda ise Ava DuVernay bulunuyor, dizinin yapımcıları arasında Robert De Niro ve Oprah Winfrey isimleri de yer alıyor.

dizimood

Türkiye'nin lider yabancı dizi haber sitesi. Güncel dizi haberleri, fragmanlar, tanıtım ve oyuncu dosyaları.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu