Özel Dosya

2015 Emmy Tahminleri

Televizyon dünyasının Oscarlarına geri sayım başladı. 67. Emmy Ödülleri adayları 16 Temmuz’da açıklanmıştı. Birbirinden başarılı isimlerin, yapımların kıyasıya yarışacağı Emmy Ödülleri 20 Eylül 2015’te sahiplerini bulacak. Los Angeles’ta düzenlenecek ödül törenini, Fox kanalı canlı olarak aktaracak.

67. Emmy Ödülleri Adayları

Tahminlerimiz

1 – En İyi Drama Dizisi

Bu kategoride seçim yapmak çok zor. Şimdiden adını efsane diziler arasına yazdırmayı başaran ve final yapan Mad Men, çok başarılı bir sezonu geride bırakan Game of Thrones, geçen sezon sergilediği performansların üzerine koyan Homeland, Downton Abbey ve Orange Is the New Black‘in yanı sıra Breaking Bad’in boşluğunu doldurmaya çalışan Better Call Saul...

Bu kadar güçlü bir kategoride, kazanacak yapımın da çok güçlü olması gerekiyor. Daha önce yayımladığımız en iyi 10 dizi listesinde de yer alan, sarsıcı bir sezon finaliyle son 20 yıla damgasını vurabilecek bir yapım olan House of Cards bizim En İyi Drama Dizisi kategorisinde adayımız oldu.

2 – En İyi Komedi Dizisi

Komedi türü başlı başına çok zor ve istikrar isteyen bir iş. Birbirinin tekrarı onlarca komedi dizisi varken, bu dizilerin arasından sıyrılıp; izleyicileri ekrana kilitlemek gerçekten de güç bir şey. Fakat senaryonuz güçlüyse, farklılıklar barındırıyor ve güçlü bir oyuncu kadronuz varsa işler sizin lehinize olabiliyor. En İyi Komedi Dizisi dalında yarışan Modern Family, Louie, Parks and Recreation, Silicon Valley, Transparent, Veep ve Unbreakable Kimmy Schmidt yapımlarının hepsi de ayrı ayrı ödülleri hak ediyor.

Ancak içlerinden iki yapım bir adım daha öne çıkıyor. Bunlar Veep ve Transparent. Bizim tercihimiz ise Transparent‘tan yana. Bakalım yanılacak mıyız?

3 – En İyi Mini Dizi

Bu sezon yarışan yapımların arasında American Horror Story: Freak Show ve Olive Kitteridge öne çıkıyor. Bizim adayımız ise American Horror Story: Freak Show.

4 – En İyi Televizyon Dizisi

En İyi TV Dizisi dalında adayımız: Agatha Christie’s Poirot: Curtain, Poirot’s Last Case

5 – En İyi Kadın Oyuncu (Drama)

Drama türünde yarışan kadın oyuncuların çok güçlü isimler olduğunu söylememize gerek bile yok. Robin Wright (House of Cards) ve Elisabeth Moss (Mad Men) ödüle yakın görünürken, Viola Davis (How To Get Away with Murder) ise uzak ama kazanabilecek adaylardan. Bizim adayımız Robin Wright olurken, En İyi Drama veya En İyi Erkek Oyuncu (Drama) türlerinde de House of Cards bir adım önde olduğundan, Robin Wright’ın yerine Viola Davis’in de şansının çok olduğu ortada.

6 – En İyi Erkek Oyuncu (Drama)

Kyle Chandler (Bloodline), Jeff Daniels (The Newsroom), Jon Hamm (Mad Men), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Liev Schreiber (Ray Donovan), Kevin Spacey (House of Cards) gibi ünlü isimlerin yarışacağı En İyi Erkek Oyuncu (Drama) kategorisinde seçim yapmak çok zor. Tek bir tercih yapmak gerçekten de imkansız gibi. O nedenle iki isim seçiyoruz.

Mad Men ile final yapan Jon Hamm ve House of Cards ile muhteşem bir performans sergileyen Kevin Spacey ödülün bir ucundan tutmuş durumda. %51 Jon Hamm, %49 Kevin Spacey diyelim mi?

7 – En İyi Kadın Oyuncu (Komedi)

Kazanacak – kazanmalı olarak ikiye ayırabileceğimiz kategorilerden birisi. “Veep ile Julia Louis-Dreyfus” ödülü kazanabilecek gibi görünüyor. Ancak gönüllerimizin kazananı: “Parks and Recreation ile Amy Poehler” oluyor. Kim bilir belki bizi yanıltıp gerçekten de Amy Poehler’a ödülü verirler.

8 – En İyi Erkek Oyuncu (Komedi)

Diğer kategorilerin aksine çok zor bir kategori olarak görmediğimiz Komedi türünde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Jeffrey Tambor, “Transparent” dizisindeki muhteşem performansı ile kazanacaktır.

9 – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Komedi)

Adayımız: Tituss Burgess, “Unbreakable Kimmy Schmidt” dizisi ile

10 – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Komedi)

Adayımız: Anna Chlumsky, “Veep” dizisi ile

11 – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Mini dizi/TV Filmi)

American Horror Story: Freak Show dizi oyuncularının damgasını vurduğu kategoride yarışan 6 isimden 3’ü AHS’de yer alıyor. Adayımız ise yine AHS: Freak Show’dan Sarah Paulson.

1 2Sonraki sayfa

dizimood

Türkiye'nin lider yabancı dizi haber sitesi. Güncel dizi haberleri, fragmanlar, tanıtım ve oyuncu dosyaları.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu