Özel Dosya

Iron Fist’ten Marvel Dünyasına Selam

Geride bıraktığımız hafta ilk sezonunun 13 bölümü de yayınlanan Iron Fist‘e gelen karmaşık eleştiriler gündem oluşturmaya devam ederken, Marvel dünyasında en çok bağlantısı olan karakterlerden biri de Iron FistLuke Cage, Daredevil ve Jessica Jones‘dan sonra The Defenders ekibinin dördüncüsü olan Iron Fist, bu bağlantılarını dizide sıkça kullanmakta.

İşte dizide ara ara bize küçük göndermeler yapılan Iron Fist anları;

Jeri Hogarth‘ı Jessica Jones izleyenler hemen tanıdı ve mutlu oldu. Hogarth, Iron Fist‘te Danny Rand‘in hukuk danışmanı olarak karşımıza çıkıyor.

Clara Tempe tüm Marvel ve Netflix iş birliği olan yapımlarda önemli bir noktada arz-ı endam ediyor.

Daredevil‘in gizli kötü karakterlerinden Madame Gao, bu sefer Iron Fist‘te Rand Endüstrileri‘nin ipini çekmek için çaba sarf ediyor.

Danny ilk kez Howard Meachum‘un gizli sığınağına tırmandığı zamanı hatırlıyor musunuz? Ardından Ward, Danny‘yi “Daredevil gibiydi…” diyerek selam çakıyordu.

Daredevil‘in büyük bir parçası olan The New York Bulletin, Iron Fist‘te küçük ama önemli bir noktada yer alıyor. Danny‘nin geri döndüğünü açıkladığı basın toplantısı sırasında gelen ilk soru Bulletin‘den gelmişti.

Colleen ikinci kafes dövüşü sırasında Jay Hieron tarafından hayat verilen Jimmy Pierce‘la karşı karşıya geldi. Hieron, Jessica Jones‘ta Kilgrave‘in adamlarından biriydi.

Daredevil‘in ikinci sezonunda Matt Murdock‘un hukuk bürosunu terk eden Karen Page, Iron Fist‘te skandalı ortaya çıkaran isim idi.

Claire ve Colleen Radovan‘ı yaralandığı zaman Metro-General Hastanesi‘ne götürdü. Bu hastane Jessica Jones ve Daredevil‘daki yeri ile hala akıllarda.

Joy, Rand‘e şantaj yapabilmek için özel detektif tuttuktan sonra ondan “Verdiğin her kuruşa değer, özellikle ayık olduğunda…” diye söz etmişti. Sizin de aklınıza Jessica Jones‘tan başkası geldi mi?

Claire ve Colleen, Radovan‘ı kimin kaçırdığını bulmaya çalışırken bir anda ClaireSweet Christmas” diye bağırdı. Bu da Luke Cage ile ne kadar çok vakit geçirdiğinin bir mesajı idi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu