HaberÖzel Dosya

2014 – 2015 Sezonunun En İyi 10 Dizisi

2 – The Americans

the_americans

İlk iki sezona göre daha durgun bir sezon olmasına rağmen, karakterlerin kendi sınavlarını verdiği; sık sık psikolojik ikilemlerde kaldığı ve final sahnesiyle akıllara kazınan bir sezon geride kaldı. Günümüzdeki isimlerle ilgili detayları da görmemiz çok daha farklı bir tat kattı diziye.

Philip’in Afganistan’daki oğlu için kaygı duyması ve sonrasında BBC radyo haberlerinde Afganistan – Rus savaşını dinlediği anlarda, Ahmed Şah Mesud‘un ismi geçmekteydi. Ruslar’a karşı savaşan Afgan lider Şah Mesud, 11 Eylül saldırılarından önce bombalı bir suikast ile öldürülmüştü. Özellikle Philip ve Elizabeth’in soyvet hedefleriyle kimliklerini FBI, CIA ajanı olarak göstererek buluştuğu sahneler çok iyiydi.

1 – The Knick

the-knick

Kuşkusuz bu sezonun en iyi yapımıydı. Antibiyotiğin bile henüz bulunmadığı, çeşitli hastalıklarla mücadele edildiği, modern tıbbın olmadığı 1900’lü yılların New York’unda yer alan Knickerbocker Hastanesi‘nde geçen hikayede başrolleri Grainger Hines, Katrina E. Perkins, ve Clive Owen paylaşıyor.

Dönem dizi – filmlerini sevenlerin mutlaka izlemesini önerdiğim yapımların başlarında geliyor. Dönem dizilerinin alışılmış ağır ve sıkıcı temposu başlangıçta The Knick’te de vardı. Ancak ilerleyen zamanlarda, özellikle sezon finalinden önceki 3-4 bölümüyle birlikte temponun en üst noktalara çıkması, muadillerine göre inanılmaz bir başarıyı yakalaması The Knick’i tablonun ilk sırasına çıkarıyordu.

Günümüzde milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan uyuşturucular, dizide olağanüstü bir keşif olarak tanımlanıyordu. Seyir zevkinin uç noktalarda olduğu yapım, günümüzde kolaylıkla uygulanabilen tıp unsurlarının o zamanlarda ne kadar zor olduğunu, keşfedilmediği için binlerce insanın ne kadar basit bir şekilde öldüğünü gösteriyor.

Bonuslar için, bir sonraki sayfaya geçin.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6Sonraki sayfa

Umut C

#dizimood kurucusu, yabancı dizi izlemeyi sever.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu