Künye

Houdini: TANITIM

İlizyon sanatı ile az çok ilgilenen her kişinin kendisini çok yakından tanımasa bile adını hep duydukları bir isim olmuştur “Houdini“. Peki kimdir bu Houdini?

Tür: Biyografi, Dram
Oyuncular: Adrien Brody, Kristen Connolly, Evan Jones
İlk Sezon Bölüm Sayısı: 2

Dizinin Konusu

Macar asıllı olan Amerikalı ünlü ilizyonist Harry Houdini‘nin yaşamının konu alındığı yapım Amerikan History Channel kanalında her biri 80’er dakikadan oluşan toplam 2 bölüm şeklinde yayınlanmış bir biyografi, dram tarzı yapımdır. Çoğu zaman mini dizilere çok uzun oldukları için ön yargılı yaklaşmışımdır ama ‘Houdini’ bu düşüncemi yerle bir ederek ne kadar yanlış düşündüğümü gösterdi. Yapım konusu itibariyle zaten merak uyandırıcı ve ustalıkla işlenen senaryoda buna dahil olunca tadından yenmiyor.

Öncelikle Harry Houdini’den biraz bahsetmek gerekirse, Houdini’nin gerçek adı Erik Weisz‘dir. Macaristan’dan Amerika’ya göç eden bir hahamın oğludur. Çocukluğundan beri merak ettiği ve yeteneğinin olduğu ilizyon sanatına 1900’lü yılların başında başlar. Houdini ismi ile ustalaşmaya başlamasının hemen ardından sahnelerde boy göstermeye başladı ve her zaman hep bir adım daha ileri giderek seyircisini daha fazla heyecanlandırmak istemiştir. Yıllar Houdini için çok güzel geçmeye başlamak üzeredir ve Houdini kaçış numaraları yapmaya başlar ve bu işte oldukça ustalaşır. Öyle ki kaçış numaraları Houdini’yi dünya çapında bir üne kavuşturacaktır. Tiyatro salonları artık ona dar geliyordu ve seyircinin ona değil artık onun seyirciye gitmesi lazımdı. Bundan sonra ise gösteri sahneleri sokaklar, köprüler ve birçok ilginç yer olacaktı. (Uçaktan zincir ile bağlı bir şekilde atlamayı buna örnek gösterebiliriz)

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu