GerilimKünye

Dikkatleri Üzerine Çeken Dizi: La Casa De Papel

Ortada çalınan bir şey yoksa, bu yine de soygun sayılır mı?

Bu yazımızda, 2017 dizi sezonunda İspanyol televizyon kanalı Antena 3 ekranlarında yayın hayatına başlayan, Alex Pina tarafından yaratılan ve başlıca rollerinde Ursula Corbero, Alvaro Morte ve Itziar Ituno‘nun yer aldığı La Casa De Papel adlı diziyi inceleyeceğiz.

2 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve ilk 9 bölümü ilkbaharda, kalan 6 bölümü sonbaharda yayınlanan La Casa De Papel 23 Kasım tarihinde yayınlanan ‘Bella Ciao‘ adlı 15. bölümle final yaptı. Bu diziyi inceleme sebeplerimizden birisi de güzel bir dizi olduğu kadar Netflix‘in yayın haklarını satın alması. Platform La Casa De Papel‘in dünya çapında yayın haklarını satın aldı ve ufak rötuşlarla Amerika standartlarına uyarladı. (Dizi 13 bölüme indirilerek, süre kısaltması yapıldı)

Kısa bir süre içerisinde başarılı izlenme oranlarına ulaşan dizinin ikinci sezonunun olup olmayacağı henüz belli değil ancak, Netflix‘in bu fırsatı değerlendirerek ikinci sezon için girişimlere başlayacağını düşünüyorum. “Peki neymiş bu dizinin konusu” diyenler için aşağıya buyurun;

La Casa De Papel Konusu Nedir?

Netflix ekranlarında yayınlandıktan kısa bir süre sonra dikkatleri üzerine çeken La Casa De Papel adlı dizide, profesör lakabıyla bilinen gizemli bir adam yüzyılın en büyük soygununu yapmaya karar verir. Profesör ince eleyip sık dokuyarak ülkenin dört bir yanından kendi alanlarında ünlü kişilerden oluşan bir ekip toplar. Kusursuz bir plan için 5 ay yeterlidir. Bu 5 ayı eve kapanarak, her ihtimali ölçerek, tartarak, planlayarak ve ek planlar yaparak geçirirler. Süre dolduğunda ise ellerinde kusursuza yakın bir plan vardır. Ancak unuttukları bir şey vardır, bir soygunun başarıya ulaşması için kusursuza yakın bir plan kadar ekip de kusursuz olmalıdır.

La Casa De Papel Karakter İncelemesi

Soyguncular


Tokyo: Aşk mağduru olan karakterimiz kuralları umursamayan, empati eksikliği olan zorlu birisidir. Yaklaşık 15 başarılı soygunun ardından beklenen son gelir. Aşkla işi birbirine karıştıran Tokyo, sevdiği adamın cesedini kanlar içerisinde olay yerinde bırakıp kaçmak zorunda kalır. Artık hayat onun için eskisi gibi olmayacaktır.

Berlin: Başarılı bir soyguncu olan karakterin hakkında toplam 27 soygundan tutuklama kararı vardır. Yapılacak darphane soygununun içerideki beynidir. Yüksek yaşam standartlarını devam ettirmek için bu işlere devam eden Berlin oldukça hırslıdır.

Moskova: Uzun yıllar boyunca madende çalışan karakterin astım ve silikozis hastalığı vardır. Bu yüzden elinden yaşamını kazanmak için tek çıkış yolu olan işi de alınınca kendi ‘madenini’ oluşturmaya karar vermiştir. Ayrıca Moskova kilitli kapılar üzerine de uzmandır, kullanamadığı alet ve açamayacağı kilit yoktur.

Denver: Kilitli şeyler uzmanı Moskova‘nın oğlu. Öfkeli bir yapıya sahip karakter kelimenin tam anlamıyla ne zaman patlayacağı belli olmayan bir bomba.

Oslo ve Helsinki: Kusursuz yürütülecek bir plan için kaba kuvvete ihtiyaç olabilir. İşte Oslo ve Helsinki tam da bu noktada olaya dahil oluyorlar.

Rio: Tam bir bilgisayar kurdu olan karakter çocukluğundan beri kod yazma alanıyla uğraşıyor. Hayatının özeti hackerlık ve kodlama diyebiliriz.

Nairobi: 13 yaşından yetişkinliğine kadar sahtecilik işinde yer alan karakter tam anlamıyla dengesiz ve bir o kadar da eğlencelidir. Yaşadığı zorlu çocukluğu onun peşini bırakmamaktadır.

Profesör: Soygun planının başındaki kişidir. Soygunun beyni olan karakter dışarıdaki işleri yürütmektedir. Hem içeri hem de dışarıyla hatta polislerle bile sürekli iletişim halindedir. Profesörü tek kelimeyle tanımlayacak olursak; hayalet!

Polisler


Raquel: Soygun dosyasını yürüten baş dedektif. Bir yandan özel hayatı bir yandan da iş hayatı onu oldukça yıpratmaktadır ancak bu davayı kusursuz bir şekilde yürütmek zorundadır.

Angel: Raquel karakterinin ortağı. Ortaklıkları uzun zamandır devam ediyor ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar.

Prieto: Raquel ve Angel‘in bağlı bulunduğu Özel Harekat Birimi‘ni yönetiyor. Soyguncuların elindeki rehinelerden birisinin önemli biri olduğunun farkına varılmasıyla birlikte üzerindeki baskı artıyor.

Rehineler


Monica: Patronundan hamiledir ancak başka biriyle evlidir. Darphanede yüksek bir görevde çalışmaktadır.

Arturo: Darphaneyi yöneten kişidir. Görünüşte iyi bir patron, iyi bir aile babasıdır. Ancak soygunla birlikte gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlar.

Pablo: Kendini beğenmiş birisi olarak görünen karakter spor takımının kaptanıdır, yani tam bir ‘okulun gözde çocuğu’ tiplemesi.

Alison: Pablo karakteri onunla yakınlaşmaya çalışmaktadır. Okul gezisi dolayısıyla darphanede bulunmaktadır ve babası İngiliz Büyükelçisidir.

La Casa De Papel Fragmanları

https://youtu.be/l5xL1icwr5E

IMDb: 8.0 (26.12.2017)

Hızlı bir şekilde başlangıç yapan dizide tempo neredeyse hiç düşmüyor. Aksiyon ve gerilim dolu sahnelerin yer aldığı sürpriz bölüm sonları da adeta heyecanı ikiye katlıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yeni izlemeye başlıyorum , özetleri okuduğum zaman gayet güzel bir film .
    Buradaki araştırma ve yazı da bana çok yardımcı oldu .
    Herkesin diziyi izlemesini tavsiye ederim .
    Teşekkürler , iyi günler …

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu