Haber

Harvey Weinstein Televizyon Akademisinden Kovuldu

Dizi/Film sektörünün en büyük yapımcıları arasında gösterilen yapımcı Harvey Weinstein‘e bir darbe de televizyon sektörünün en büyük organizasyonu olan Televizyon Akademisinden (The Academy of Television Arts & Sciences) geldi. Emmy ödüllerini düzenleyen akademi, yaptığı oylama sonucu Weinstein‘in akademideki görevine son verdi ve yapımcının hayat boyu men edilmesi yönünde karar aldı.

Akademi yaptığı açıklamada; her türlü tacizin ortaya çıkarılmasını desteklediğini ve olaylardan etkilenen herkesin yanında olduğunu belirtti. Yayınlanan bildiride ayrıca, detaylı bir raporla durumun incelendiğini ve Televizyon Akademisinin etik kurullarının  revize edileceğini de açıkladı. Ayrıca, revizyon hazırlıklarının da Weinstein skandalının ortaya çıkmadan önce başlandığı haberde vurgulandı.

Bir dönemin en önemli yapımcıları arasında yer alan Weinstein, Project Runway ve Project Greenlight serileriyle 16 dalda Emmy Ödülü‘ne aday gösterilmişti. Akademi Ekim ayında yaptığı toplantıda da Weinstein‘e disiplin cezası verilmesini kararlaştırmıştı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu