Categories: Ne Oldu?

Community “Ladders” İnceleme

2009 yılında NBC kanalında yayın serüvenine başlayan Community dizisi geride bıraktığımız 17 Mart Salı günü 6.sezonu ile Yahoo ekranlarında karşımıza çıktı. Kendi yarattığı diziden kovulan Dan Harmon‘ın ardından yaşanan Chevy Chase olayı ve en son Community‘nin iptal edilmesinin ardından Yahoo hem dizinin hayranlarına hemde yapım ekibine rahat bir nefes alma şansı tanıdı.

Dizinin yaratıcısı olan Dan Harmon‘ın geride bıraktığımız 5.sezonda yapıma geri dönmesi ile birlikte büyük bir heyecan ortamı oluşmuştu ve yayınlanan bütün sezon boyunca geçmiş sezonlara göndermeler yapılmıştı. Yani esas sevdiğimiz Community’i üzgün gözlerle arar olmuştuk. İşte esas aradığımız Community’i 6.sezonda “Six Seasons and a Movie” hayali ile geçtiğimiz hafta yayınlanan ilk bölümü olan “Ladders” ile izleme fırsatı bulduk. Yahoo yapıma yeni bir bakış açısı sağlamış gibi görünüyor daha yayınlandığı ilk bölüm ile bu farkı hissedebiliyorsunuz. Eğer yapım eski günlerinde olduğu gibi NBC kanalında devam etseydi daha ne kadar yenilik görebilirdik tartışılır. Örneğin, retro bar sahneleri adeta Community’e tekrar bağlanmamızı sağlıyor.

Artık eski sezonlarda olduğu gibi karanlık ve izbe sahneler azalmış gibi duruyor. 6.sezon daha çok dış mekan ve daha çok aydınlık vaad ediyor. Ayrıca dizinin yapımcıları Jonathan Banks’ın geride bıraktığımız sezon karakterini iyi dolduramadığını ve bizleri tatmin etmediğini fark etmiş olacaklar ki gruba Frankie’i ekleyerek bu boşluğu doldurmayı amaçlamışlar. Sonuç olarak mevcut kadro bozulmadan ve titiz bir şekilde yeni sezon üzerinde çok emek harcanmış. Bizlere de merakla yeni bölümleri beklemek düşüyor. Şimdiden iyi seyirler.

Utku Candan

Share
Published by
Utku Candan

Recent Posts

Netflix Nisan 2022 Dizileri

Birçok ülkeden dizi, belgesel ve filmler karşımıza çıkıyor. Sosyal medyada çok fazla tartışılacak birden fazla…

2 sene ago

Netflix’in En İyi Türk Dizileri 2022

Netflix’in Türkçe yapımlarına önem vermesiyle beraber Netflix’te severek izleyeceğiniz Türk dizilerinin de sayısı bir hayli…

2 sene ago

Snowpiercer Dizi Konusu Nedir?

Netflix'in yeni dizisi Snowpiercer, 2013 yılında Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho'nun aynı adlı sinema…

4 sene ago

Freud Dizi Konusu Nedir?

Netflix'in uzun zamandır merakla beklenen yeni yapımı "Freud" 23 Mart'ta tüm bölümleriyle ekranlara merhaba dedi!…

4 sene ago

Westworld 4. Sezon Ne Zaman?

HBO'nun sevilen dizisi Westworld, üçüncü sezon finali yapmaya sayılı günler kala hayranlarına sevindirici haber geldi.…

4 sene ago

Yeni Netflix Dizisi Valeria Konusu Nedir?

Valeria Konusu Nedir? İspanyol yazar Elisabeth Benavent'in 1 milyon kopya satan ve toplam 5 kitaplık…

4 sene ago