Categories: İptal/Devam

Doctor İle En Az Beş Sezon Daha

Çok geniş hayran kitlelerine sahip ve artık kültleşmiş yapımlar arasındaki yerini alan Doctor Who dizisine kısa zamanda veda etmeyeceğimiz belli oldu. Ve dizinin hayranları rahat bir nefes aldı.

Geçtiğimiz günlerde bir takım açıklamalarda bulunan yapımın yazarı Steven Moffat, yapımda nasıl bir yol izleneceği ve akıbeti konusunda açıklamalarda bulundu. Doctor Who dizisi aslında 1960’lı yıllarda yayın hayatına başlamış ve uzun bir süre sevilen diziler arasında kaldıktan sonra 1980’li yılların sonunda yayın hayatına veda etmişti. Ardından 1996 yılında filmi de çekilen başarılı yapım, 2005 yılında tekrar televizyon dünyasına dönmüş ve büyük yankı uyandırmıştı. Yapımın yazarı Moffat bir dergiye verdiği röportajda, ” Aslında yapımın 10 yıl süreceğini düşünmüştüm ve bu 10 yılın ardından BBC ekibinin beni bir odaya sokarak bir 5 sezon daha planlayacaklarını düşünmemiştim. Yani bundan 5 yıl sonra diziyi 15.yılında görebileceğiz, kim bilir belki de 26.yılı bile görebiliriz” dedi.

Öte yandan yapımın yazarı Moffat, böylesine uzun soluklu bir dizinin ne tür zorluklar ile karşılaştığına da değindi ve “Yeni karakterler, yeni doktorlar ve daha birçok şeyi bulmak ve yerine oturtmak hiçte kolay değildi. Zaten böylesine bir yapımın kolay olacağını düşünmek saçmalık olurdu yani Doctor Who ile ilgili hiçbir şey kolay değil” dedi.

Doctor Who dizisi geride bıraktığımız 8.sezonun ardından 9.sezonu ile önümüzdeki sonbaharda BBC One ekranlarına dönecek.

Utku Candan

Share
Published by
Utku Candan

Recent Posts

Netflix Nisan 2022 Dizileri

Birçok ülkeden dizi, belgesel ve filmler karşımıza çıkıyor. Sosyal medyada çok fazla tartışılacak birden fazla…

2 sene ago

Netflix’in En İyi Türk Dizileri 2022

Netflix’in Türkçe yapımlarına önem vermesiyle beraber Netflix’te severek izleyeceğiniz Türk dizilerinin de sayısı bir hayli…

2 sene ago

Snowpiercer Dizi Konusu Nedir?

Netflix'in yeni dizisi Snowpiercer, 2013 yılında Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho'nun aynı adlı sinema…

4 sene ago

Freud Dizi Konusu Nedir?

Netflix'in uzun zamandır merakla beklenen yeni yapımı "Freud" 23 Mart'ta tüm bölümleriyle ekranlara merhaba dedi!…

4 sene ago

Westworld 4. Sezon Ne Zaman?

HBO'nun sevilen dizisi Westworld, üçüncü sezon finali yapmaya sayılı günler kala hayranlarına sevindirici haber geldi.…

4 sene ago

Yeni Netflix Dizisi Valeria Konusu Nedir?

Valeria Konusu Nedir? İspanyol yazar Elisabeth Benavent'in 1 milyon kopya satan ve toplam 5 kitaplık…

4 sene ago