HaberYerli Diziler

Kara Sevda Emmy Ödülleri’ne Aday Oldu

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti ve Kara Sevda Uluslararası Emmy Ödülleri‘ne aday oldu.

Ay Yapım‘ın yapımcılığını üstlendiği Kara Sevda dizisi 45. Uluslararası Emmy Ödülleri‘nde finale kalarak bu ödüle aday gösterilen ilk Türkiye yapımı dizi oldu. Kara Sevda, Almanya, Brezilya, Japonya gibi dünyanın farklı ülkelerinden çeşitli dizilerin değerlendirildiği ödüllerin Televovela(Pembe Dizi) kategorisinde aday gösterildi.

Hilal Sara‘nın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaristliğini Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz‘ın üstlendiği Star TV dizisi Haziran ayında ekranlara veda etmişti. İki sezon boyunca devam eden ve yurtdışında da izleyici kitlesi oluşturmayı başaran yapım 11. Uluslararası Seul Drama Ödülleri‘nde de Juri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Kadrosunda Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kaan Urgancıoğlu gibi isimlerin yer aldığı yapım halihazırda Yunanistan, Ortadoğu ülkeleri, Şili, Arjantin, Uruguay ve Peru gibi birçok ülkede izleyicinin beğenisine sunulmaya devam ediyor.

18 farklı ülkeden birçok dizinin katıldığı ve toplamda 11 kategoriden ödülün verildiği Emmy Ödülleri, 20 Kasım 2017 tarihinde sahiplerini bulacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu