Özel Dosya

2015 Yılında Veda Ettiğimiz 10 Dizi

Her sezon olduğu gibi bu sezonda birçok yapım bizleri yeni sezon onayları ile mutlu ederken, birçok yapımda bizlere veda etmek zorunda kaldı. Kimisi için çok anlamlı bir dizi iptal edilirken, bazıları içinse umurlarında olmayan bir dizi yeni sezon onayı aldı. Zaten her başlayan dizi, biten bir dizinin habercisi gibi değil mi? 2015’e veda etmemize az bir süre kala bitip giden dizilere saygı duruşunda bulunmanın tam vakti. İşte 2015 yılında veda ettiğimiz diziler;

1- Glee

glee

Yayınlanan tam 121 bölümü ile 700’den fazla müzikal performans gösterilen Glee birçoğumuz için ayrı bir yere sahiptir. Kendi alanlarında liderlik koltuğunda oturan Glee ile bir nesil büyüdü. 2009 yılında yayınlanmaya başlayan dizi, bu sezon sonlandırıldı. İzlemeye başladığım ilk günü hala net olarak hatırladığım Glee‘yi ve başrol oyuncusu Cory Monteith‘i buradan saygılarımla selamlıyorum.

2- Peep Show

peep show konusu nedir

2003 yılında yayınlanmaya başlayan İngiliz dizisi Peep Show‘a da dokuzuncu sezonun ardından veda ettik. Tam 12 yıl boyunca çoğu insanın severek takip ettiği komedi dizisi Peep Show dün akşam yayınlanan final bölümü ile ekranlara veda etti.

3- Parenthood

Parenthood konusu nedir

NBC kanalının efsane dizileri arasında yer alan Parenthood 2010 yılında hayatımıza girmiş ve kalıcı izler bırakmıştı. Kasım ayında açıklanan bir haber ile dizinin reytinglere yenik düştüğünü öğrenmiş ve çok üzülmüştük. Braverman Ailesi‘nin her bir üyesini evimizde ağırladığımız koca beş yılın ardından, onlara da güzel bir elveda demeliyiz.

4- Two and a Half Men

Two And A Half Men

Televizyon tarihinin bir diğer efsane yapımı Two and a Half Men, 2003 yılında hayatımıza girmişti. Charlie Sheen, Jon Cryer ve Angus T. Jones gibi isimlerin adeta devleştiği yapım olarak gösterilen Two and a Half Men‘de gözde bekar Charlie ve onun çevresinde gelişen olaylara tanıklık ediyorduk. Kimine göre Charlie Sheen‘in diziden ayrılışı bizi bu vedaya zorladı, kimine göre ise düşük reyting oranları. Son olarak hatırlatmakta fayda var. Televizyon tarihinde en yüksek oyuncu maaşları bu yapımda veriliyordu.

5- Key & Peele

Key & Peele

2012 yılında yayınlanmaya başlayan ve televizyon dünyasının yanı sıra internet ortamında da birçok videosu popüler olan Key & Peele dizisinin kendine has, sadık bir izleyici kitlesi bulunuyordu. Barack Obama tarafından Beyaz Saray’a da davet edilen bu komik ikiliyi önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğimizden eminim.

6- Justified

justified

Başrolünde başarılı oyuncu Timothy Olyphant‘ın yer aldığı ve altı sezon boyunca başarılı bir şekilde yayınlanan Justified dizisinde, memleketine geri dönen polis memuru Raylan Givens‘ın hayatı anlatılıyordu. Sonu diğer diziler gibi bitmeyen Justified‘de kanal yapımı sürdürmek istemiş ancak dizinin yaratıcısı Graham Yost dizinin sonlandırılmasını istemiş. Yaptığı açıklamada Yost, ” Hikayemizi güzel bir şekilde anlattık ve artık sonuna geldik, bazı şeyleri tadında bırakmalıyız.” demiştir.

7- Hannibal

Hannibal

Bitmesine hala anlam veremediğim, büyük bir hayran kitlesine sahip Hannibal‘da bu sezon sonlandırılan yapımlar arasında yer alıyor. İptal kararının ardından birçok kampanya yapılmış, insanlar seslerini duyurmaya çalışmış ancak başarılı olamamışlardı. İnternet ortamında büyük bir kitleye hitap eden Hannibal, televizyon izleyicisini ekran başında tutamamış ve düşük reytinglerin kurbanı olmuştu. Birçok kalitesiz yapımın yer aldığı bu son dönemde, bu kadar kaliteli bir yapımın iptal edilmesi bana hala büyük bir haksızlık olarak geliyor. Sizce de öyle değil mi?

8- Parks and Recreation

Parks and Recreation

2009 yılında yayın hayatına başlayan Rarks and Recreation adlı dizide, bir devlet dairesinde yaşanan komik olaylar anlatılmaktadır. İptal kararıyla sadık hayran kitlesini üzen Parks and Recreation aslında tam da tadında bırakarak ekranlara veda etti.

9- Mad Men

Mad Men

Listemizin dokuzuncu sırasında 2007 yılında yayınlanmaya başlayan Mad Men yer alıyor. Bu sezon sonlanan yapımlar arasında bir anket yapılsa, izleyiciler en çok üzüldükleri üç yapım sıralamasına Mad Men‘i de koyar diye düşünüyorum. 1960’lı yıllarda reklamcılık dünyasının nasıl olduğunu bizlere aktaran Mad Men Mayıs ayında bizlere veda etti. Geçtiği dönemin havasını en güzel yansıtan yapımlar arasında yer alan Mad Men‘i çok özleyeceğiz.

10- Community

community

Listemizin son sırasında Community yer alıyor. 2009-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ve kadrosunda Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi ve Alison Bride gibi isimlerin yer aldığı Community bizlere çok farklı bir açıdan güldürü vaat ediyordu. Bu güldürüsünü önümüzdeki yıl sinema salonlarına taşıyacak olan Community‘nin filmini merakla bekliyoruz.

 

Kaynak: WhatCulture.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu