HaberÖzel Dosya

2014 – 2015 Sezonunun En İyi 10 Dizisi

6 – Justified

justified

İlk bölümü 16 Mart 2010 tarihinde yayımlanan ve 14 Nisan 2015‘te 5 sezonluk harika bir serüvenin ardından Justified dizisi de bu sezonla birlikte veda eden dizilerdendi. FX kanalının başarılı yapımlarından birisi olan ve çok az sayıda izleyebildiğimiz güney dizilerinden birisiydi.

Dizide yer alan ana karakterlerin yanı sıra, sonraki sezonlarda diziye eklenen yan karakterlerin de çok başarılı performansları, senaryo ve kurgunun bu performanslarla birleşmesiyle birlikte sonraki yıllarda da tekrar tekrar izlenebilecek bir dizi kaldı elimizde. Ülkemizde çok takip edilmedi, dünya genelinde de popüler kültürün çok takip ettiği bir dizi olmadı. Bu nedenle yeri çok daha özel oldu Justified’ın.

Unutmadan son sezondaki birkaç repliğe değinmeden geçmeyelim.

  • “İyi bir garson bardağın dibini görmene asla izin vermez” – Boon,
    “Vicdanla ilgili tek düşüncem; ya sahip olamayacak kadar fakirsindir, ya da yükünü taşısın diye başkasına para verecek kadar zenginsindir” – Boon,
    “Geçmiş gölgedir, daima arkandan gelir” – Avery Markham

5 – Orange Is The New Black

orange_is_the_new_black

Prison Break, Oz ve Women in Prison gibi hapishane temalı dizilerden birisi olan Orange Is The New Black, 3. Sezonu geride kaldı. Weeds dizisiyle büyük beğeni toplayan Jenji Kohan‘ın yaratıcısı olduğu yapım, 1. sezonu başlamadan 2. sezon onayını almayı başarmıştı. Sıra dışı konusu, olağanüstü başarılı oyuncular ve çok güçlü bir senaryo ile 4. sezon için beklentilerimiz çok daha hat safhada.

LGBT konusunda bir dönüm noktası olan Orange Is The New Black’te özel hayatlarında bunu saklamadan yaşayan Laverne Cox, Samire Wiley, Ruby Rose ve Lea Delaria gibi isimlere yer vererek neden çok daha farklı bir yapım izlediğimizi ve bu kadar başarılı olduğunu gösteriyor aslında. 3. sezonda sık sık geçmişten kesitler, flashback’ler sunan yapım birçok ödülde iddialı olacağa benziyor.

Listenin devamı için, bir sonraki sayfaya geçin.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6Sonraki sayfa

Umut C

#dizimood kurucusu, yabancı dizi izlemeyi sever.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu