HaberÖzel Dosya

2014 – 2015 Sezonunun En İyi 10 Dizisi

8 – Better Call Saul

better_call_saul

Televizyon tarihinin en iyi dizilerinden birisi olarak gösterilen Breaking Bad ile milyonları ekrana kilitleyen AMC kanalı, Breaking Bad’in spin-off projesini yapmayacağını söylemişti. Daha sonra acaba yapılabilir mi, yapılsa nasıl olur? Düşünceleriyle ortaya Saul Goodman’ın hikayesini anlatan Better Call Saul çıktı. Daha ilk bölümüyle rekor bir reytinge ulaşan dizi, çok başarılı bir sezonu geride bıraktı.

The Sopranos‘tan sonra en çok izlenen dizilerden birisi olan Breaking Bad ile izlediğimiz birçok oyuncu, Better Call Saul ile de geri dönmüştü. Jimmy McGill yani Saul Goodman’ın hangi aşamalardan, ne tür zorluklardan geçerek; bencil, zeki, güçlü bir avukata dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. Kaldı ki Breaking Bad’in finalinden sonra derin bir boşlukta bulmuştuk kendimizi. Tam anlamıyla olmasa da o boşluğun büyük bir kısmını doldurmaya yetti. Siz ne dersiniz?

7 – Mad Men

mad_men_finale

AMC‘nin bol ödüllü, The Sopranos‘un yapımcı ve yazarlarından Matthew Weiner‘ın yaratıcısı olduğu 1960’lı yılların New York‘unda geçen drama dizisi Mad Men, geçtiğimiz 17 Mayıs’ta final yaptı.

Zirvede bitirmek teriminin en başarılı uygulamalarından birisini izlediğimizi söyleyebiliriz. Son bölümde Betty’nin cenazesini göstermediler, bu durum daha mı iyi oldu orası bilinmez ama Stan ve Peggy’nin bir araya gelmesi biraz zorlama gibi oldu. Onun dışında çok duygusal, sevinç yüklü ve unutulmaz bir final yaptı Mad Men. Öyle ki Don Draper‘ın göz yaşları milyonları ekranda ağlatmaya yetti de arttı. Sevilmeyen, kötü bir karakter olarak kurgulanan Don Draper’ın bu kadar güçlü bir duygusal bağ yaratması da hem Jon Hamm‘ın muhteşem oyunculuğu ve güçlü senaryo ile birleşince başucu dizilerinden birisini izleme şansı yakalamış olduk.

Listenin devamı için, bir sonraki sayfaya geçin.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6Sonraki sayfa

Umut C

#dizimood kurucusu, yabancı dizi izlemeyi sever.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu